ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. ΘΕΜΑ: «Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρόδου»

Επί ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αδυνατεί να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρόδου, αντίθετα με την πολιτική της δημιουργεί όλο και περισσότερα. Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις στη Βουλή, τις διαμαρτυρίες των γιατρών, του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου η κατάσταση χειροτερεύει ραγδαία. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολλές, σε σημείο που πολλές από τις κλινικές του νοσοκομείου να υπολειτουργούν, ενώ η κάλυψη των εφημεριών βασίζεται αποκλειστικά στο φιλότιμο του προσωπικού.

 

Αντί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις, προχωρά είτε σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, είτε σε εκβιασμούς των εργαζομένων, ακόμα και στην κατασυκοφάντηση τους σχετικά με τα κίνητρα των διαμαρτυριών τους. Τελευταίο κρούσμα η υπαναχώρηση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ένταξη του Νοσοκομείου Ρόδου στη Γ΄ Ζώνη. Παρά τη σαφή διάταξη του  άρθρου 55, παρ. 5, του ν.3918/2011, το Υπουργείο σκοπεύει να διατηρήσει το Νοσοκομείο στη Β΄ Ζώνη.

 

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την εύλογη και σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων του νοσοκομείου, οι οποίοι προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Ταυτόχρονα, η όλη κατάσταση του Νοσοκομείου Ρόδου έχει μετατραπεί, με την προκλητική ανοχή του Υπουργείου, σε εσωκομματική διαμάχη των βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Δωδεκάνησο, λες και το ζήτημα της υγείας κοιτά χρώματα και κόμματα.

 

Επειδή η απαξίωση των υπηρεσιών υγείας, τόσο στο Νοσοκομείο Ρόδου όσο και στην υπόλοιπη Δωδεκάνησο είναι πρωτοφανής και αποτελεί προσβολή σε όλους τους ακρίτες νησιώτες που επιμένουν να ζουν στον τόπο τους. Επειδή η προκλητική, πλέον, κοροϊδία των Δωδεκανησίων, ειδικά στο ευαίσθητο θέμα της υγείας πρέπει να σταματήσει.

 

Ερωτάται  ο κ. Υπουργός

 

1) Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου και ιδιαίτερα των ελλείψεων του σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

2) Θα εφαρμόσει το ν.3918/2011 που ο ίδιος ψήφισε ή και αυτός ο νόμος εντάσσεται στο γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ;

 Οι ερωτώντες Βουλευτές
Γεράσιμος Γιακουμάτος
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved