ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Θέμα: Μεταστέγαση του ΟΚΑΝΑ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου μια πολύπαθη εργατούπολη της δυτικής Αθήνας είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη από τη λειτουργία των δύο μεγάλων Ψυχιατρικών Ιδρυμάτων, Ψ.Ν.Α. και Δρομοκαίτειο. Πληροφορούμαστε ότι στις προϋποθέσεις του Υπουργείου Υγείας είναι η μεταφορά του ΟΚΑΝΑ σε χώρο του Αττικού Νοσοκομείου. Χώρος που είναι ακατάλληλος λόγω της άμεσης γειτνίασης του με πληθώρα σχολικών συγκροτημάτων με πρωινή, απογευματινή και βραδινή βάρδια, αλλά και λόγω της ύπαρξης δασικής και αδόμητης περιοχής που είναι πρακτικά αδύνατον να φυλαχτεί επαρκώς. Εγκυμονεί λοιπόν ο κίνδυνος δημιουργίας ενός χώρου ανεξέλεγκτης διακίνησης ουσιών.

Πέραν όλων αυτών, η προσθήκη και του ΟΚΑΝΑ θα επιφέρει αναπόφευκτα τη δημιουργία συνθηκών ενός ιδιόμορφου γκέτο.

Επειδή ο δήμος Χαϊδαρίου αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, με τις μεγάλες ελλείψεις χώρων κοινωφελούς χρήσεων και πρασίνου, τη συσσώρευση μεταναστών, την υψηλή τοπική ανεργία και την υποβάθμιση των κοινωνικών δομών περιμένει από την Κυβέρνηση παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν και θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της και όχι την προσθήκη και νέων οχλουσων λειτουργιών.

Επειδή η δυτική Αθήνα πρέπει επιτέλους να πάψει να είναι η “εύκολη λυση” σε κάθε πρόβλημα που μαστίζει το κέντρο της Αθήνας

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Αν προτίθεται να προβεί στην αλλαγή του σχεδιασμού για τη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ στο Αττικό Νοσοκομείο

 

 

Αθήνα 20/05/ 2011
  Ο Βουλευτής

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved