ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Είναι γεγονός πως οι αρμοδιότητες του Έλληνα αστυνομικού ποικίλλουν, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και τάξης. Η επιτυχής διεκπεραίωση των καθηκόντων του που συνεπάγονται αυτές οι αρμοδιότητες απαιτούν μεγάλα αποθέματα σωματικής αλλά και ψυχικής αντοχής. Η ύπαρξη και κατ επέκταση η συμβολή ψυχολόγου, όχι ως τυπική παρουσία αλλά με ενεργό δράση προς την κατεύθυνση παροχής ψυχολογικής αξιολόγησης και υποστήριξης σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο, θα έπρεπε να θεωρείται επιβεβλημένη από όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες τη στιγμή που σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα στο χώρο της ψυχολογικής αξιολόγησης των αστυνομικών διεθνώς.

Αντ’ αυτού το φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) είναι οι αστυνομικοί να περνάνε μιας μορφής ψυχολογική αξιολόγηση από επιτροπές αποτελούμενες από ιατρούς μη σχετιζόμενων άσχετων με την ψυχολογία ειδικοτήτων. Από την αξιολόγηση αυτή κρίνεται αν ο αστυνομικός μπορεί να εκτελεί μάχιμη υπηρεσία και συνεπώς για το αν θα φέρει ή όχι όπλο (γεγονός που συνεπάγεται μια μισθολογική απώλεια μέχρι και 500€ μηνιαίως).

 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός

Αν είναι στις άμεσες προθέσεις του η αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του συστήματος ψυχολογικής αξιολόγησης των υπηρετούντων στελεχών στην Ελληνική Αστυνομία

Αθήνα ….Οκτωβρίου 2010                                                                  
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Γεράσιμος Γιακουμάτος

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved