ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών. Θέμα: Περιορισμός Δαπανών

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων και του περιορισμού των δημοσίων εξόδων  υπό τις παρούσες δραματικές οικονομικές συνθήκες του κράτους, είναι αναγκαίο να συμμετέχει ολόκληρη η κρατική δομή χωρίς εξαιρέσεις. Δεν είναι το ποσό που θα εξοικονομηθεί, όσο το γεγονός ότι θα δείξουμε στον πολύπαθο ελληνικό λαό, ότι η ηγεσία του συμπάσχει στις θυσίες που αυτός υφίσταται.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να μειωθεί το κόστος της Προεδρίας της Δημοκρατίας (με μείωση των δαπανών παραστάσεων, με μείωση των μετακλητών υπαλλήλων, αλλά και των πάσης φύσεως αποδοχών). Να μειωθεί ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να έχουν στη διαθεσή τους οι Υπουργοί και οι Υφυπουργοί στο μισό. Επίσης να ελεγχθούν από μηδενική βάση και σίγουρα να περιοριστούν τα κόστη μισθοδοσίας των Ανεξάρτητων Αρχών για τις οποίες το συνολικό ποσό που προβλέπεται για τις αμοιβές των Διοικητικών τους Συμβουλίων από τον προϋπολογισμό του 2011 για δέκα από αυτές αγγίζει το αστρονομικό –για τα δεδομένα της εποχής– ποσό των 136.000.000 ευρώ, τη στιγμή που το 2010 δεν ξεπέρασε τα 87.000.000 ευρώ!

Κατόπιν των ανωτέρω

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Προτίθεστε να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του κόστους και στις άλλες βαθμίδες της στενής και ευρύτερης δημόσιας διοίκησης;

 

Αθήνα 06.02.2012                                                                                        
 Οι ερωτώντες Βουλευτές
Γεράσιμος Γιακουμάτος – Βουλευτής Β Αθηνών
Αθανάσιος Κ. Πλεύρης, - Βουλευτής Α’ Αθηνών

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved