ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Με το αξιοπερίεργο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου, έχουν στην ουσία καταργηθεί οι νόμοι που διέπουν το ποδόσφαιρο, υπό την απειλή αποκλεισμού της χώρας μας από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές οργανώσεις. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), ερμηνεύοντας τη σχετική οδηγία της UEFA, παρέχει πλέον τις αδειοδοτήσεις για τη συμμετοχή των ομάδων της SuperLeague στο προσεχές πρωτάθλημα.

Η παροχή των αδειών δεν συνεπάγεται την καταστρατήγηση κανόνων κατά το δοκούν, με αδειοδότηση «φίλων» και «ημετέρων» και άρνηση παροχής «αντιπάλων» που δεν ανήκουν στις εκάστοτε ισχυρές ποδοσφαιρικές φατρίες.

Η ισονομία είναι καθήκον όλων των συντελεστών που συγκροτούν το άθλημα του ποδοσφαίρου, αλλά και καθήκον της πολιτείας να ελέγξει τη σωστή εφαρμογή των κανόνων που έχουν τεθεί.

Ο έλεγχος της εφαρμογής των κανόνων είναι σήμερα απαραίτητα επιβεβλημένος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες ομάδες, όπως ο Ηρακλής, ο ΟΦΗ, ο Πιερικός και ο Εθνικός Πειραιώς, έχουν αποκλεισθεί σε πρώτη φάση από την παροχή πιστοποιητικού αδειοδότησης. Παράλληλα, πρέπει να ελεγχθεί και η εφαρμογή των κανόνων και για προηγούμενα έτη, αφού δεν είναι δυνατόν να ακολουθείται διαφορετική πρακτική από έτος σε έτος.

Για τον σκοπό αυτό, και στο πλαίσιο της επιβεβλημένης διαφάνειας στον τομέα του ποδοσφαίρου,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός με παράλληλη κατάθεση των σχετικών εγγράφων

Αν είναι στη πρόθεση του να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που νομιμοποιούν την αδειοδότηση όλων των ΠΑΕ τόσο την επόμενη αγωνιστική χρονιά, όσο και για τις δύο προηγούμενες, δηλαδή για τις περιόδους 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011.

 

Αθήνα 16 Ιουνίου 2010
 Οι Ερωτώντες Βουλευτές
  Γεράσιμος Γιακουμάτος    Β΄ Αθήνας
Γρηγόρης Αποστολάκος    Λακωνίας

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved