ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Θέμα: Αυξανόμενα κρούσματα διαφθοράς στην Ελληνική κοινωνία

Το τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες κραυγαλέων και προκλητικών κρουσμάτων διαφθοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Πρώην βουλευτές, Υπουργοί, τέκνα Υπουργών, συνδικαλιστές, διευθυντές Υπουργείων με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και τεράστια ακίνητη περιουσία χωρίς αντίστοιχα εισοδήματα, επιχειρηματίες με Καγιέν, πισίνες, βίλλες εξωχώριες (offshore) εταιρείες που εισπράττουν επίδομα αλληλεγγύης χωρίς να κάνουν δήλωση στην εφορία κ.α. Μέσα σε αυτό το κλίμα της γενικότερης απαξίωσης, όπου ο κόσμος εξεγείρεται εναντίον όλων, όπου μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, καλούνται οι έντιμοι πολίτες (δημόσιοι υπάλληλοι, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, επιχειρηματίες) να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Πρέπει αυτή η κατάσταση να ξεκαθαρίσει. Γι αυτό και προτείνω με νομοθετική ρύθμιση ή Υπουργική απόφαση, να δίνεται η δυνατότητα στο αρμόδιο τμήμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για τη καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, χωρίς εισαγγελική παρέμβαση, να ελέγχει τις πηγές προέλευσης των καταθέσεων, άνω των 200.000 € για όσους διετέλεσαν σε πολιτικές θέσεις (Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Διοικητές Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Δήμαρχοι κ.λ.π.) και άνω των 500.000 € για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. Τα στοιχεία υπάρχουν και είναι διαθέσιμα στη Τράπεζα της Ελλάδας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τον έντιμο από τον ανέντιμο επιχειρηματία, τον έντιμο από τον έντιμο υπάλληλο, τον έντιμο από τον ανέντιμο πολίτη.

 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στην υιοθέτηση της ανωτέρω πρότασης;

2) Θα προβεί στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και στη κατάσχεση των περιουσιών όλων εκείνων που αδυνατούν να δικαιολογήσουν τη προέλευση τους; 

 

12/7/2010
Ο Βουλευτής

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved