ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Θέμα: Καθυστερήσεις στην διαδικασία ολοκλήρωσης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

Ο τομέας της υγείας υγεία απαιτεί άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, συνεχή παρουσία και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, κοινωνική ευαισθησία και σχεδιασμό με όραμα. Δυστυχώς όμως τα γεγονότα αποκαλύπτουν ότι η Κυβέρνηση στον ευαίσθητο τομέα της υγείας κινείται προς την λάθος κατεύθυνση.

Με την 7/36/13-12-2006 απόφαση του Δ.Σ. της Α΄ ΔΥΠΕ Ν. Αιγαίου εγκρίθηκε η σκοπιμότητα, το οργανόγραμμα και το κτιριολογικό πρόγραμμα για την μετατροπή του Κέντρου Υγείας Θήρας σε Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Η εν λόγω απόφαση διαβιβάστηκε στην πολιτική ηγεσία και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΥΚΑ),  οι οποίες το 2009 ενέκριναν την σκοπιμότητα του και ξεκινάει από την ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. η ανέγερση και ο εξοπλισμός του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του ΥΥΚΑ ύψους 13.900.000 Ευρώ.

Έκτοτε δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία του συγκεκριμένου έργου στο σύνολο του (κτιριακό, εξοπλισμός, νομική μορφή, δυναμικότητα, κλινικές κ.λ.π.), ενώ τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν οι φήμες για καθυστέρηση ή ίσως και πάγωμα του έργου εξαιτίας της μη πληρωμής του εργολάβου.

Επειδή το έργο αυτό αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας όχι μόνο του νησιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.         Πότε αναμένεται η παράδοση των κτιριακών εγκαταστάσεων και η προμήθεια του εξοπλισμού;

2.         Έχει εγκριθεί το οργανόγραμμα του Γ.Ν. Θήρας από τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Οικονομικών;

3.         Πως θα αξιοποιηθεί το υπάρχον Κέντρο Υγείας τουλάχιστον όσον αφορά τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις;

 

 Αθήνα 8/4/2011
Ο Ερωτών Βουλευτής

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved