ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Θέμα: Μεταφορά Διοικητικών Υπηρεσιών του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Καματερού στο Δήμο Φυλής

Το ΙΚΑ Καματερού δημιουργήθηκε το 1992 όντας Υποδιοικητής του ΙΚΑ απαντώντας στο αίτημα των πολιτών μιας μεγάλης απομακρυσμένης περιοχής για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Και ξαφνικά «εν κρυπτώ» κυριολεκτικά, ημέρα Κυριακή με απόλυτη μυστικότητα, αφού ούτε οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ το γνώριζαν, οι Διοικητικές υπηρεσίες μεταφέρθηκαν από το Δήμο Καματερού στο Δήμο Φυλής και μάλιστα σε περιοχή όπου δεν υπάρχει συγκοινωνιακή πρόσβαση για τους κατοίκους του Καματερού.

Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης είναι άνθρωποι χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, για τους οποίους οι παροχές κοινωνικής ασφάλισης αποτελούν αναντικατάστατο αγαθό, είναι σαφές ότι η απομάκρυνση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ από την περιοχή τους, συμβάλει στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και δημιουργεί ένα σημαντικό πρόσθετο κόστος σε ήδη επιβαρυμένα και οικονομικά αδύναμα τμήματα του πληθυσμού.

Ιδιαίτερα όταν η τοπική κοινωνία  του Καματερού βρίσκεται  στην διαδικασία προσαρμογής τη ενοποίησης των Δήμων Καματερού και Αγίων Αναργύρων, τέτοιες κινήσεις δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην πόλη και σίγουρα δεν διευκολύνουν την γενική και αναγκαία μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης που διαλαλεί η Κυβέρνηση.

Επειδή η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με τη μεταφορά των  Υπηρεσιών του ΙΚΑ Καματερού που θα συμβάλλει στην καθημερινή ταλαιπωρία των χιλιάδων δημοτών που συναλλάσσονται με το ΙΚΑ και θα φέρουν την τοπική κοινωνία πολλά χρόνια πίσω,

 

Ερωτάται η κ. Υπουργός

 

Προτίθεται να προβείς την ανάκληση της απόφασης μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ από τη περιοχή Καματερού στο Δήμο Φυλής;

Αθήνα 23/3/2011
 Ο Ερωτών Βουλευτής

 

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved