ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Θέμα: Δημιουργία Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας

Ενημερώθηκα ότι το Υπουργείο σας και εσείς προσωπικά σχεδιάζετε να δημιουργήσετε Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην Αγ. Βαρβάρα (σε χώρο του πρώην Λοιμωδών) 
Είμαι υποχρεωμένος να σας μεταφέρω την δικαιολογημένη ανησυχία, αγανάκτηση και οργή των κατοίκων των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου για την σχεδιαζόμενη δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου
Πρέπει να γνωρίζετε ότι η πολύπαθη Δυτική Αθήνα όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και ιδιαίτερα η Αγ. Βαρβάρα, το Αιγάλεω και το Χαϊδάρι έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια μεγάλες παρεμβάσεις που επηρεάζουν προς το χειρότερο την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Δεν τους φτάνει η φτώχεια και η ταλαιπωρία τους, θέλετε να υποβαθμίσετε ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Η χρονική περίοδος που επιλέξατε να ανακινήσετε ένα τέτοιο θέμα (προεκλογική περίοδος Δημοτικών και Ευρωπαϊκών εκλογών) να ξέρετε ότι θα προκαλέσει δυναμικές κινητοποιήσεις όχι μόνο πολιτών αλλά και πολιτικών.
Είμαι υπέρ της δημιουργίας ενός τέτοιου κέντρου όχι όμως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Τέτοια κέντρα πρέπει να γίνονται σε αραιοκατοικημένες περιοχές και εκτός του αστικού ιστού μεγάλων πόλεων.
Δεν μπορούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας να είναι συνέχεια η «πίσω αυλή της Αθήνας»
 
Επειδή η εγκατάσταση ενός Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών
- έρχεται σε αντίθεση με τα ζωτικά συμφέροντα της περιοχής, 
- θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την, ήδη υποβαθμισμένη, ποιότητα ζωής των κατοίκων της, 
- θα ενισχύσει το ήδη ανεπτυγμένο αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της 
- και θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο την τοπική οικονομία. 
Ερωτάστε:
Υφίσταται τετελεσμένη ή ενδεχόμενη επιλογή δημιουργίας κέντρου υποδοχής μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή Δυτικής Αθήνας και ειδικότερα στην Αγία Βαρβάρα; Εάν ναι, με βάση ποιες μελέτες και στοιχεία καταλήξατε στην λήψη μιας τέτοιας απόφασης;  
 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής                                              Αθήνα 26/03/2014
 
« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved