ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Εισήγηση του Βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής

Κύριε Πρόεδρε 
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες
 
Ο Εθνάρχης και ιδρυτής της παράταξής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε πει στο συνέδριο της Χαλκιδικής
«Τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους πρέπει: 
1) Να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό
2) Να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης
3) Να είναι δημοκρατικά οργανωμένα»
 
Αλήθεια ποια είναι η σημερινή πραγματικότητα;
Ειδικότερα σήμερα που ο λαό μας δοκιμάζεται σκληρά από μια ανεύθυνη και επικίνδυνη Κυβέρνηση δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει αύριο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Αλλά τώρα ας μιλήσουμε για τα δικά μας
Αλήθεια Πρώτη
Έχει κρίση ιδεολογίας και προσανατολισμού η σημερινή ΝΔ;
Όχι, κατηγορηματικά όχι. 
Γιατί ο πυρήνας της ιδεολογίας μας, ήταν είναι και θα είναι ο «Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός». 
Και που ο Κώστας Καραμανλής τον οριοθέτησε και προσδιόρισε ως τον Μεσαίο Χώρο, ο οποίος καλύπτει τις παρυφές της δεξιάς και του παραδοσιακού φιλελευθερισμού μέχρι και τις παρυφές της Αριστεράς και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. 
Και σήμερα θα μπορούσα να σας πω ότι η παράταξή μας είναι η Κοινωνική Κεντροδεξιά η οποία αποτελεί τη φυσική ιδεολογική κοίτη, του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού και του Μεσαίου Χώρου. Η Κοινωνική Κεντροδεξιά είναι η αριστερή πτέρυγα της δεξιάς και όχι το δεξιό της άκρο. 
Έτσι πρέπει να βαδίσουμε, σταθερά, χωρίς αποκλίσεις, με σαφή ιδεολογία στο δρόμο που χάραξε το πρώτο ιδρυτικό μας συνέδριο.
Και εδώ να  σας θυμίσω ότι στα 40 χρόνια από το συνέδριο της Χαλκιδικής και μέχρι σήμερα, δεν διανοήθηκε κανείς να αμφισβητήσει την ιδεολογία του κόμματος μας. Άρα διερωτώμαι γιατί κάποιοι σήμερα θέτουν θέμα Συνεδρίου Ιδεολογικού προσανατολισμού; Είναι καλόπιστοι ή εκ του πονηρού ορμώμενοι,  εκπροσωπώντας  μόνο προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες, και καταπατώντας το πυρήνα της ιδεολογίας μας όπως τον έθεσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής; Αν πιστεύουν και θέλουν κάτι άλλο πέραν της ιδεολογίας και ζητούν συνέδριο, ας το πουν ευθέως τώρα εδώ.
 
Αλήθεια Δεύτερη
 
Είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να κατεχόμαστε από υψηλό αίσθημα ευθύνης. 
Δεν θέλω να μιλήσω για ανευθυνότητα, για αμέλειες, για προσωπικές στρατηγικές εις βάρος της παράταξης, ειδικότερα από στελέχη που διατέλεσαν μεγαλοσχήμονες υπουργοί σε ψηλά πόστα γιατί αντιλαμβάνομαι ότι η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι θανάτου. 
Αυτή η παράταξη, μας χρειάζεται όλες και όλους και δεν είναι η ώρα για προσωπικές έριδες, κομματικές αντεγκλήσεις και εσωστρέφεια. 
Όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω κάποιους που εννοήθηκαν σκανδαλωδώς κατά τα δυόμιση χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά, και προβάλλονται σήμερα στα ΜΜΕ ως υποψήφιοι δελφίνοι και μοστράρουν τη φάτσα τους. 
Αυτό με ενοχλεί και μας ενοχλεί.  
Η αλήθεια είναι μια.
Ότι αυτοί οι υποψήφιοι δελφίνοι κρύβονται πίσω από τη ψευδεπίγραφη αιτίαση ενός συνεδρίου ιδεολογικού προσανατολισμού, ενώ στην ουσία ο σκοπός τους είναι μόνο οι αρχηγικές τους φιλοδοξίες. 
Και επειδή είμαστε ένα δημοκρατικό σύγχρονο ευρωπαϊκό  κόμμα, είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να θέλει να γίνει ο Αρχηγός της Παράταξης. 
Ευπρόσωπα λοιπόν καλώ, όποιον πιστεύει ότι μπορεί να ηγηθεί της παράταξης, να το δηλώσει εδώ και τώρα, ενώπιον σας, που είσαστε το μείζον όργανο του κόμματος - και όχι το ύπατο – όπως λένε μερικοί συνάδελφοι, γιατί η ΝΔ δεν διοικείται από υπάτους και ανθυπάτους.
Και ας σταματήσουν να φωτογραφίζουν την φατσούλα τους στα ΜΜΕ ως επίδοξοι αρχηγοί γιατί κάνουν μεγάλο κακό, τραυματίζοντας την παράταξη, και φέρουν το σαράκι της εσωστρέφειας που τόσο πολύ έχουμε πληρώσει.
Το δίλημμα που τίθεται ότι ο εκάστοτε αρχηγός που χάνει τις εκλογές παραιτείται είναι ψευδέστατο. 
Θα σας θυμίσω ότι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά από την παραίτησή του το 1993, δήλωσε ότι ήταν λάθος –και πράγματι ήταν λάθος-
Ο δε Κώστας Καραμανλής το 2000, ευτυχώς και μπράβο του, δεν παραιτήθηκε και έτσι μας οδήγησε στη μεγάλη νίκη του 2004. Και ήταν λάθος-και θυμίζω πως όλοι ζητούσαμε να μην φύγει-και το πληρώσαμε ακριβά το 2009
 
Αλήθεια Τρίτη
 
Χρειάζεται εσωκομματική δημοκρατία. Γιατί μόνο τα δημοκρατικά οργανωμένα κόμματα έχουν μέλλον. Για να ξαναγίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα και να επιστρέψουμε ξανά στο λαό μας. Για να του δώσουμε ξανά όραμα και ελπίδα. Καταθέτω σήμερα 3 προτάσεις.
Α) Εθνική Συνδιάσκεψη που θα οριστεί για μετά το Πάσχα
Β) Επανασύσταση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Γ) Αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των οργάνων του κόμματος
 
Τελειώνοντας θέλω να σας θυμίσω ότι πολύ γρηγορότερα απ΄ ότι ο καθένα από εμάς πιστεύει, θα έχουμε εξελίξεις, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι είναι δυνατόν να αυτοδιαλυθεί. 
Και καθήκον δικό μας ΕΙΝΑΙ, 
καθήκον της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ΕΙΝΑΙ, 
να είμαστε δυνατοί, αξιόμαχοι και ενωμένοι για να διαδραματίσουμε για ακόμα μια φορά τον ιστορικό μας ρόλο που δεν είναι άλλος από την σωτηρία της πατρίδας μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο Ευρώ. 
Και κλείνοντας θέλω να σας εξομολογηθώ ότι εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος για το έργο της ΝΔ τα τελευταία 2,5 χρόνια.
« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved