ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αν.Σαμαρά

Αθήνα 5/11/2012

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας

           κ. Αντώνη Σαμαρά

 

 

Αγαπητέ  κ. Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,

 

Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου ότι, εσείς προσωπικά και μόνο εσείς, διαθέτετε , σε αυτήν την ιστορικά κρίσιμη για το Έθνος στιγμή, την ικανότητα και συνάμα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να οδηγήσετε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι και να δώσετε ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική, στους Έλληνες.

Η βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα που απειλεί την εσωτερική συνοχή της κοινωνίας, και παγιώνει ένα έντονο κλίμα απαισιοδοξίας και εσωστρέφειας.

Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει κλείσει ακόμα 120 ημέρες καλούμαστε χωρίς να φταίμε και με το πιστόλι στο κρόταφο, να ψηφίσουμε οδυνηρά και επώδυνα μέτρα που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα του Ελληνικού λαού και ρίχνουν ακόμα περισσότερο το βιοτικό του επίπεδο.

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Εγώ προσωπικά δεν θα παίξω με τις τύχες της χώρας και των εργαζομένων. Δεν θα κάνω κομματικούς ή πολιτικούς συμψηφισμούς, απέναντι σε μια εθνικά κρίσιμη στιγμή. Θα ψηφίσω τα μέτρα και πιστεύω πως το ίδιο θα πράξουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου, με μοναδική κόκκινη γραμμή τη σωτηρία της Πατρίδας.

Χρειάζεται ελπίδα και προοπτική για τον Ελληνικό λαό και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο αν μετά τη δόση των 31,5 δις € υλοποιηθούν τουλάχιστο 4 βασικές προϋποθέσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2013.

Όταν λέω υλοποίηση προφανώς και δεν εννοώ ότι αμαρτίες και παραλείψεις δεκαετιών ολόκληρων θα έχουν διορθωθεί μέχρι τον Απρίλιο, αλλά να έχει φανεί ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι.

 

Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν:

 

1)     Άμεση προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω:

-         Άμεση προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για το Ελληνικό

-         Άμεση αποκρατικοποίηση εταιρειών όπως  ο ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ

-         Ένταξη στο νόμο για την καταβολή του νόμιμου φόρου των ηλεκτρονικών παιγνίων και του διαδικτυακού στοιχήματος

2)     Από τη δόση των 31,5 δις € τα 24 δις € περίπου θα κατευθυνθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Είναι αναγκαίο μέρος των χρημάτων αυτών να κατευθυνθούν στην αγορά ανοίγοντας ξανά η στρόφιγγα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

3)     Να διατεθούν τουλάχιστο 5 δις € για τη κάλυψη οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας και το οποίο επιτείνεται από τη καθυστέρηση αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς αυτούς (ΕΟΠΥΥ, επιστροφές Φ.Π.Α. κ.λ.π)

4)  Ο λαός βομβαρδίζεται από λίστες Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό που το ύψος των καταθέσεων αυτών δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους. Το σύνολο των καταθέσεων αυτών αγγίζει ή και ξεπερνά τα 20 δις εκ €. Πρέπει άμεσα η πολιτεία να προβεί στην είσπραξη φόρου 45% για τα εισοδήματα αυτά.

 

Πρέπει να βρούμε τα «ισοδύναμα» από εκεί που υπάρχουν. Οι Έλληνες δεν έχουν και δεν μπορούν να δώσουν τίποτε άλλο.

Πιστεύω ακλόνητα ότι αν μέχρι το Πάσχα προβούμε στην άμεση υλοποίηση μέρους των ανωτέρω προτάσεων, η χώρα μας

α) θα εξοικονομήσει αρκετά δις €,

β) θα δοθεί μια ώθηση ώστε να ξεφύγουμε από τη βαθιά ύφεση στην οποία έχουμε περιέλθει και

γ) θα μπορέσουμε μέσα από τη δημιουργία σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος να διορθώσουμε μερικές κραυγαλέες αδικίες. Είναι ο μόνος δρόμος προκειμένου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να αντικρύσουν το μέλλον με αισιοδοξία.

 

Είναι ανάγκη να μεταλαμπαδεύσουμε στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και να εξασφαλίσουμε -χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος- το ελάχιστο: Την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο και την βεβαιότητα ότι οι κόποι τους δεν πάνε χαμένοι. Ούτε για τη δική τους ζωή ούτε -πολύ περισσότερο-για το μέλλον των παιδιών μας.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Γεράσιμος Γιακουμάτος

 

 

 

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved