ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Άρθρο του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου. ”Δ η μ ό τ η SOS”

Δ η μ ό τ η  SOS

 

Στις πρωτόγονες κοινωνίες, η ισορροπία του περιβάλλοντος διατηρούταν από την ίδια τη φύση. Τότε οι μύθοι, οι παραδόσεις και οι θεοί ήσαν οι σταθεροποιητικοί μηχανισμοί.

Σήμερα όμως η κατάκτηση ακόμα και αυτής της Σελήνης, η διείσδυση του ανθρώπινου νου στα άδυτα της φύσης και η πορεία της ανθρωπότητας σε νέες κατακτήσεις, θα πρέπει να μας προβληματίσει και να δούμε:

Ήμαστε προετοιμασμένοι, για τέτοιες σαρωτικές αλλαγές; Η μέσα από αναρχούμενες ανακατατάξεις, πρόχειρες λύσεις και αναζητήσεις, εμείς οι άνθρωποι θα αποδειχτούμε ανήμποροι να ελέγξουμε την πορεία των πραγμάτων, θα δημιουργήσουμε την αυριανή κοινωνία «ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΗ» και θα προκαλέσουμε από μόνοι μας «τερατογένεση»;

Στο σύγχρονο κόσμο, οι αξίες και οι παραδόσεις έπεσαν από το βάθρα τους, πριν ετοιμαστούν οι άνθρωποι να αναλάβουν υπεύθυνα το ρόλο τους. Αναζητώντας και δημιουργώντας χαμένοι περιπλανιόμαστε χωρίς πυξίδα, εύκολη λεία της σύγχρονης Ναυσικάς, με αποτέλεσμα να έχουμε δημιουργήσει μια ανθρώπινη κοινωνία βλαβερή για μας και ίσως θανατηφόρα για τους απογόνους μας.

Φτάσαμε εδώ ανήμποροι και απροστάτευτοι, γιατί είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του ΑΔΙΑΦΟΡΟΥ δημότη στην καταστροφή της πόλης του, του αδιάφορου και υποταγμένου κομματικού μέλους στη ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ των «ηγητόρων» του.

Δημιουργήσαμε έτσι φίλε Δημότη, ένα πολίτη έτοιμο να δέχεται σιωπηρά και άβουλα την πειθαρχία, τη σιωπή που επιβάλλεται από πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά!......

Η Δημοκρατία, όμως απαιτεί ελεύθερους και αγωνιζόμενους Δημότες, με συμμετοχή και ενδιαφέρον για γνώση. Δημότες που ακούραστα να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, για ποιότητα ζωής.

Δημότες που να γνωρίζουν ότι το δικό τους ΣΥΜΦΕΡΟΝ ταυτίζεται με το κοινωνικό ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Δυνατές φωνές σε φωτεινά διαστήματα διέγνωσαν έγκαιρα το κακό που σήμερα παρουσιάζει η πόλη, η κάθε πόλη σε κάθε τοπική κοινωνία, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν ή πνίγηκαν στο βωμό κάποιας σκοπιμότητας που εξυπηρετούσε κάποια άλλη ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. Θα πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούμε ότι είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να προσφέρουμε την ΕΛΠΙΔΑ και την ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ στις επερχόμενες γενιές και όχι το ΦΟΒΟ και το ΧΑΟΣ που σήμερα υπάρχει.

 

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 

Δ η μ ό τ η  SOS

Βλέπεις σήμερα γύρω σου τον ασφυκτικό κλοιό του τσιμέντου; Βλέπεις τη μόλυνση του περιβάλλοντος; Το νέφος; Την έλλειψη παιδικών σταθμών; Βλέπεις; Βλέπεις; Τι κάνουμε ύστερα απ’ όλα αυτά;

ΣΗΚΩ, λοιπόν, και συ και κατάγγειλε, πάλεψε, αγωνίσου ενάντια στους υπευθύνους.

Άφησε τη σιωπή, τη βουβή υποταγή, των ωχαδελφισμό και βροντοφώναξε και εσύ, με όση δύναμη σου απόμεινε από τα μαύρα σου πνευμόνια, γιατί μόνο έτσι θα σωθούμε

 

Δ η μ ό τ η  SOS

Σπάσε τα κομματικά δεσμά, απελευθέρωσε τη φιλελεύθερη δύναμη της τοπικής κοινωνίας και προσπάθησε ανάμεσα στους ΑΡΙΣΤΟΥΣ πολίτες του τόπου σου να επιλέξεις τον ΑΡΙΣΤΟ και αυτό είναι το πρόβλημα στο οποίο καλείσαι να δώσεις απάντηση στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved