ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες μέσα από τα ΜΜΕ για πετυχημένες εφόδους της Ελληνικής Αστυνομίας σε παράνομους χώρους τυχερών παιχνιδιών (φρουτακια κ.α.). Αυτή τη στιγµή, όπως επισημαίνεται και σε ενημερωτικό σηµείωµα του υπουργείου Οικονομικών, η αγορά παιγνίων λειτουργεί παράνοµα στη χώρα µας, Η παράνομη αυτή οικονομική δραστηριότητα δεν ελέγχεται, δε φορολογείται, νομιμοποιεί έσοδα από εγκληματικές πράξεις, παράγεται από «μαύρη» εργασία προκαλώντας σημαντική μείωση των εσόδων του κράτους.

 Υπολογίζεται ότι λειτουργούν πάνω από 70 διαδικτυακές σελίδες παράνομου τζόγου, περίπου 20.000 ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους, 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παρέχουν παράνοµα τυχερά παιχνίδια τύπου φρουτάκια. Συνολικά, ο τζίρος όλων αυτών των τυχερών παιχνιδιών εκτιµάται ότι ξεπερνά τα 5 δις ευρώ ετησίως σύμφωνα και με την έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής. Από τα ποσά αυτά το Δηµόσιο σήµερα δεν εισπράττει τίποτα και ειδικά τα ποσά που προέρχονται από το διαδικτυακό στοίχημα και το διαδικτυακό τζόγο, καταλήγουν στα νησιά Κειμαν και στο Γιβραλτάρ. Μετά την ψήφιση του σχετικού νόµου για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» προβλεπόταν μεταξύ άλλων η προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισµού συγκεκριμένου αριθμού παιγνιοµηχανηµάτων με στόχο την άμεση είσπραξη 700 εκ €.

Πέραν όλων αυτών σας είναι γνωστό βέβαια ότι η χώρα μας, έχει καταδικαστεί από την Ε.Ε. σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το γεγονός της απαγόρευσης των τυχερών παιχνιδιών, πληρώνοντας 31.536€ ημερησίως ήτοι περίπου 1 εκ € κάθε μήνα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1 )Γιατί καθυστερεί η εφαρμογή των διατάξεων σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων επί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και του κοινωνικού συνόλου; Ποιος ωφελείται;

2) Πότε θα προβεί στην άμεση εφαρμογή του συνόλου των διατάξεων που αφορούν τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων

5/3/2012
Ο Βουλευτής

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved