ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Θέμα: Χρόνος Απονομής Συντάξεων από το Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεων Υγειονομικών (ΤΣΑΥ)

Η ανεπάρκεια που παρουσιάζει το ασφαλιστικό μας σύστημα στα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας είναι εμφανής, με αρνητικές επιπτώσεις τόσο στον τομέα της εξυπηρέτησης του πολίτη, όσο και στα οικονομικά των Ταμείων. Η σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην απονομή των συντάξεων (παρά τα όσα έχουν εξαγγελθεί σχετικά με την επίσπευση του χρόνου απονομής των συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία) αλλά και των άλλων παροχών αποτελεί μια σημαντική αιτία που οδηγεί στην απαξίωση των Ταμείων και σε μια συνολική αρνητική εικόνα για το σύστημά μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΤΣΑΥ ένα από τα πλέον υγιή ταμεία με πλήρη λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια, που μέχρι κα πρόσφατα χορηγούσε την σύνταξη σε χρονικό διάστημα 4 μηνών και τώρα αγγίζει ή και ξεπερνά τον ένα χρόνο.

Τη κατάσταση αυτή επιτείνουν οι υποδομές και οι μέθοδοι λειτουργίας των Ταμείων που κάθε άλλο παρά σύγχρονες είναι, .η έλλειψη προσωπικού αλλά και η γενικότερη κρίση ανοργανωσιάς που διέπει τη λειτουργία πολλών Δημόσιων Οργανισμών

 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κ. Υπουργός

1. Που οφείλεται η επιδείνωση της κατάστασης στο χρόνο απονομής της σύνταξης από το ΤΣΑΥ;

2. Με ποιον τρόπο και πότε θα αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση,

 

 

 

29/11/2010
Ο Βουλευτής

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved