ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

Οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες ως φυσικά πρόσωπα, εμπιστεύτηκαν τις αποταμιεύσεις τους που ήταν οι κόποι μιας ζωής, στο Ελληνικό Κράτος, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύουν και αυτοί την προσπάθεια της χώρας και παράλληλα εξασφαλίζουν τις οικονομίες τους. Σήμερα πάνω από έντεκα χιλιάδες πολίτες βιώνουν τον απόλυτο εμπαιγμό σε σχέση με άλλους συμπολίτες τους που προσέτρεξαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Η Προηγούμενη Κυβέρνηση µε τις αποφάσεις της εξίσωσε αυθαίρετα τα Φυσικά Πρόσωπα µε τις Τράπεζες και τους Θεσμικούς Επενδυτές, µε συνέπεια τη μονομερή, εγκληματική και παράνομη αντικατάσταση των ομολόγων τους µε νέα ομόλογα ονομαστικής αξίας 46,5%, και µε ουσιαστική απώλεια 80%, λόγω της χαμηλής σημερινής τους αποτίμησης. 

Επειδή η Κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει τις καταθέσεις των αποταμιευτών, αντί να επιτρέπει, να χρησιμοποιούνται οι αποταμιεύσεις κατά το δοκούν και να διασύρει την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος και της Χώρας.  

Επειδή όλα τα κόμματα στην προεκλογική περίοδο είχαμε δηλώσει και δεσμευτεί πως θα προωθούσαμε μία δίκαιη ρύθμιση για τους ανθρώπους αυτούς.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

 

α. Σκοπεύει η Κυβέρνηση μετά την εκταμίευση της δόσης και σε κάθε περίπτωση εντός του 2013, να επιλύσει το συγκεκριμένο θέμα, αίροντας μια αδικία που έθιξε καίρια τους πιο πιστούς στη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του ελληνικού κράτους συμπολίτες μας;

γ. Υπάρχει λύση την οποία έχει επεξεργαστεί η Κυβέρνηση, κι αν ναι ποιά είναι αυτή;»

 

 

14/11/2012                                                                                                                          Ο Βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved