ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών. Θέμα: Διαδικασίες επιστροφής του Ολυμπιακού Ακινήτου

Το περιβόητο Ολυμπιακό Ακίνητο ένα κτίριο κόσμημα (το οποίο από εκδόσεως της άδειας ανεγέρσεώς του προοριζόταν για τη στέγαση του Υπουργείου Εργασίας) κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο, στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη 38 εκ €. Σήμερα λόγω της απραξίας της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και παρά τη προεκλογική δέσμευση του για νομοθετική ρύθμιση με την οποία το ακίνητο αυτό θα επέστρεφε στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, έχει γίνει βορά στις ορέξεις των επιτήδειων ελλήνων και αλλοδαπών που το έχουν λεηλατήσει (κλιματιστικά, σωλήνες και ότι είναι δυνατόν να αφαιρεθεί) αφήνοντας στην κυριολεξία μόνο τους τοίχους. Και όλα αυτά όταν τον Οκτώβριο του 2008 με απόφαση του τότε αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών και με σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανακλήθηκαν όλες οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούσαν το εν λόγω ακίνητο, με την αιτιολογία της επιστροφής του στην πρότερη ιδιοκτησιακή του κατάσταση.

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο Κράτος το οποίο σύμφωνα και με την υπ¨αριθμ 312/2009 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους “…. έχει τη δυνατότητα και υποχρέωση να ασκήσει-ως κυριαρχικώς δρώσα διοίκηση, κάθε εξουσία που πηγάζει από το απόλυτο δικαίωμα της κυριότητάς του επί των παραπάνω ακινήτων εγείροντας αγωγές αναγνωρίσεως της ακυρότητας των ως άνω δικαιοπραξιών, καθώς και αγωγές αναγνωρίσεως της κυριότητας του και αποδόσεως σε αυτό των αναφερόμενων στα σχετικά συμβόλαια ακινήτων στον αληθή κύριο.”

Επειδή η αδιαφορία αυτή συνιστά κατάφορη απιστία προς το Ελληνικό Δημόσιο, και σε ότι με αφορά δεσμεύομαι εάν δεν υπάρξει πειστική απάντηση, να στραφώ εναντίον κατά παντός υπευθύνου για απιστία στο Δημόσιο,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1)     Γιατί δεν προέβει στην νομοθετική ρύθμιση για την οποία είχε δεσμευτεί και θα αφορούσε την επιστροφή του Ολυμπιακού Ακινήτου στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

2)     Θα αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που ευθύνονται για την ζημιά που υπέστη και συνεχίζει να υφίσταται το Ελληνικό Δημόσιο;

 17/5/2011                                                                                                                
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved