ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης

Ένα από τα καίρια πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα που απασχολεί τη χώρα μας αλλά και γενικότερα τις χώρες εκροής μεταναστών και κυρίως τις χώρες υποδοχής τους, είναι η λαθρο μετανάστευση.

Η Ελλάδα, όχι μόνον αποτελεί, λόγω της γεωγραφικής θέσης της, σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο προς τις χώρες της Ευρώπης, αλλά έχει και η ίδια δεχθεί μεγάλο αριθμό μεταναστών, που στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι λαθρομετανάστες, οι οποίοι έχουν εισέλθει στη χώρα πληρώνοντας υπέρογκα ποσά στους σύγχρονους δουλεμπόρους. Οι άνθρωποι αυτοί δραστηριοποιούνται υπό συνθήκες «μαύρης εργασίας» και «ελαστικών σχέσεων εργασίας» με αποτέλεσμα την παράνομη εκμετάλλευσή τους και την άνιση επιβάρυνση της κοινωνίας, ως σύνολο.

Πιο έντονη είναι όμως η εισαγόμενη εγκληματικότητα, την οποία δυστυχώς βιώνουμε καθημερινά, με δολοφονίες Ελλήνων πολιτών, με ληστείες (ακόμη και για ελάχιστα ευρώ έχουν χάσει τη ζωή τους συμπολίτες μας) και ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν γίνει μέρος της ζωής μας πλέον, όπως και ο κίνδυνος για τις ζωές και τις περιουσίες μας.

Οι πολίτες αισθάνονται ανασφαλείς και ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε γκέτο ανομίας.

Ο φόβος δεν είναι ούτε ακροδεξιός ούτε ακροαριστερός, ούτε κεντρώος. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα που ανήκει σε όλους

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, να αλλάξει άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το ζήτημα της μετανάστευσης και να γίνει πιο αυστηρό ακολουθώντας τη πεπατημένη και άλλων χωρών της ΕΕ. Για παράδειγμα στην Ιταλία η σχετική νομοθεσία προβλέπει πρόστιμα από 5000-10000 ευρώ στους παράτυπους μετανάστες οι οποίοι με δικαστικές αποφάσεις θα απελαύνονται. Θα απαιτείται η προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων σε κάθε επαφή με δημόσιες υπηρεσίες. Θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως και τρία χρόνια όσοι ενοικιάζουν καταλύματα σε παράτυπους μετανάστες.

 

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved