ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Θέμα: Περικοπή του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

Προς μεγάλη αγανάκτηση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων πληροφορήθηκα την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για μείωση του αριθμού των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2010 από 750.000 σε 550.000.

Η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε το 2004 το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με 350.000 δικαιούχους και έχοντας την τιμή να διατελέσω επί τρεισήμισι χρόνια Υφυπουργός Απασχόλησης, το παρέδωσα με 750.000 δικαιούχους.

Είναι γεγονός πως η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί περιστολή δαπανών. Δαπανών όμως του Κράτους. Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ουδεμία επιβάρυνση επιφέρει στο κρατικό προϋπολογισμό αφού οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. Γι αυτό και με εξοργίζει ιδιαίτερα ότι στραφήκατε στους αδύνατους για περιστολή δαπανών η οποία δεν έχει και καμία ουσία.

Σε ημέρες δύσκολες για τον άνεργο, το χαμηλόμισθο και το χαμηλοσυνταξιούχο δεν έχουμε το δικαίωμα να του στερούμε το όνειρο των διακοπών, την ελπίδα να κάνει τα μπάνια του, τα μπάνια του λαού (κατά δήλωση Ανδρέα Παπανδρέου)

Επιπρόσθετα με την απόφαση αυτή της Κυβέρνησης η οποία δεν συνάδει με το πνεύμα κοινωνικής ευαισθησίας που δήθεν επαγγέλλεται, οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό τοπικές κοινωνίες η οικονομία των οποίων στηρίζεται στις τουριστικές υπηρεσίες.

 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Γιατί προβαίνει σε μείωση του αριθμού των κοινωνικών τουριστών όταν αυτό που θα έπρεπε να επιδιώκει είναι η αύξηση του αριθμού τους

2) Προτίθεται να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή;

25/1/2010                                                                                                                            
Ο Βουλευτής

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved