ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την Επιστροφή Ολυμπιακού Ακινήτου

Εδώ και 8 μήνες η Κυβέρνηση καθυστερεί το θέμα της Μονής Βατοπεδίου και του περιβόητου Ολυμπιακού ακινήτου. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων το οποίο εξ αρχής προορίζετο ως κτίριο για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το γεγονός αυτό προκύπτει και από την με αρ. πρωτ. 4877/312/17-6-2003 οικοδομική άδεια κατασκευής στην οποία αναγράφεται: “οικοδομική άδεια κατασκευής συγκροτήματος κτιρίων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα οικοδομικά τετράγωνα 1 και 2 του Ολυμπιακού Χωριού στη θέση Λεκάνες του Δήμου Αχαρνών”. Δηλαδή το κτίριο αυτό θα είχε προσωρινή χρήση για τη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά ο αρχικός σχεδιασμός, ήταν αυτός της χρήσης του ως κτιρίου του Υπουργείου Εργασίας.

 Πρέπει να υπενθυμίσω στον Υπουργό Οικονομικών ότι τον Οκτώβριο του 2008 με υπουργική απόφαση του τότε αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών, που είχε αναδρομική ισχύ, και με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ανακλήθηκαν όλες οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούσαν το εν λόγω ακίνητο, με αιτιολογία την επιστροφή του στην πρότερη ιδιοκτησιακή του κατάσταση.

Θέλω να σας πληροφορήσω πως το επίμαχο Ολυμπιακό Ακίνητο στο Ολυμπιακό χωριό έχει πληρωθεί από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού. Η οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης του σε τρίτους δεν θα περάσει. Αντιθέτως φοβούμαι πως θα προκαλέσει έντονες κοινωνικές αντιδράσεις ιδιαίτερα από τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού αλλά και την δική μου προσωπική αντίδραση. Εργάστηκα 3,5 χρόνια για τη μεταφορά του Υπουργείου και δεν θα δεχθώ να την ακυρώσουν ούτε οι καλόγεροι, ούτε οι αετονύχηδες

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός

Για ποιο λόγο καθυστερεί η Κυβέρνηση στην υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης που δεν είναι άλλη από το να χρησιμοποιηθεί το Ολυμπιακό ακίνητο για τον λόγο για τον οποίο προορίζετο.

 

9/6/2010                                                                    
Ο Βουλευτής

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved