ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

προς τoν Υπουργό

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

 

Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί η ανικανότητα της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει. Γι αυτό και χρησιμοποιεί το ΔΝΤ ως πρόσχημα προκειμένου να πετύχει έσοδα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις €. Όμως άλλο ξεπουλώ και άλλο αξιοποιώ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ακίνητη περιουσία του ΙΚΑ. Πιο συγκεκριμένα έρημο, εγκαταλελειμμένο και άντρο τοξικομανών συνεχίζει να παραμένει το πολυώροφο κτίριο των 15.000 τ.μ. στο οποίο στεγάζονταν τα περιφερειακά ιατρεία του Ταμείου, πριν χτυπηθεί από το σεισμό του 1999. Aποτέλεσμα ήταν οι υπηρεσίες υγείας του Ταμείου να μεταστεγαστούν προσωρινά σε μισθωμένο περιφερειακά κτίρια, καθώς εκτιμήθηκε ότι το κτίριο χρειαζόταν ενίσχυση. Το ρητό ουδέν μονιμότερο του προσωρινού επιβεβαιώθηκε και σε αυτή τη περίπτωση αφού το…”προσωρινό” της κατάστασης διαρκεί περισσότερο από μία δεκαετία. Παρόμοια είναι και η περίπτωση του κτιρίου του παλαιού Εφετείου στην οδό Σωκράτους, το οποίο επίσης ανήκει στο ΙΚΑ. Ένα κτίριο που η αξιοποίησή του θα μπορούσε να αποφέρει στο Ταμείο αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αφού η αντικειμενική του αξία και μόνο ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ. Μόνο που το εν λόγω κτίριο όχι μόνο δεν αξιοποιείται, αλλά μέχρι και πριν από μερικούς μήνες το ΙΚΑ ξόδευε γύρω στα 250.000 ευρώ ετησίως για τη φύλαξή του.

- Επειδή το ΙΚΑ δαπανά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τη στέγασή του, τα οποία θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή να περικοπούν

- Επειδή βρισκόμαστε στη δίνη της οικονομικής κρίσης και με δεδομένη τη δυσχερή θέση των Ταμείων που εναγωνίως αναζητούν τρόπους για να καλύψουν βασικές οικονομικές τους ανάγκες, μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας τους  παραμένει αναξιοποίητο.

 

Ερωτάται η κ. Υπουργός

  1. Πόσα δαπανά σε ετήσια βάση το ΙΚΑ για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του;
  2. Ποιος είναι το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ;

Αθήνα 15 / 07 / 2011

Ο Βουλευτής

« επιστροφή
  
  
Μέρλιν 11 - 10671 - Αθήνα  Τηλ: 2107296002-4  Fax: 2107296023  e-mail: giakoumatosge@gmail.com  
© Γεράσιμος Γιακουμάτος | All rights reserved